Dorestad

onthuld
Actueel

Startpagina


Museum Dorestad gaat verhuizen naar een schitterende locatie: het oude stadhuis op de Markt in Wijk bij Duurstede. De gemeenteraad heeft ingestemd met een investering van 530.000 euro voor de verbouwing van de nieuwe behuizing.
(16-12-'14)


Het monumentale oude stadhuis op de Markt in Wijk bij Duurstede


Op 19 september 2014 werd bij de oplevering van de uitbreidingswijk De Geer II een plaquette onthuld met informatie over het archeologische onderzoek dat aan de bouw vooraf ging.
(23-09-'14)


Wethouder Jan Burger (l.) en Rob Arends van Bouwfonds bij de plaquette (foto Bouwfonds)


Op 7 maart 2014 werd een informatiebord met gegevens over Dorestad op de oever van de Kromme Rijn in Wijk bij Duurstede geplaatst.
(12-03-'14)
twee skeletten van het grafveld worden tentoongesteld
Burgemeester Tjapko Poppens opende op 26 mei in Museum Dorestad een expositie over de opgravingen in het plangebied 'De Geer II'.
(29-05-'13)


(foto Machiel de Vos)


Op 11 november opende burgemeester Guus Swillens in Museum Dorestad de expositie Brood op de plank, Voeding in Dorestad.
(11-11-'12)


(foto Machiel de Vos)
spinschijfjes
Textielexpert Toon Reurink opende op 5 november in Museum Dorestad de expositie Met Naald en Draad, Textielproductie in Dorestad.
(6-11-'11)Expositie: Romeinen, Vikingen en Vlamingen in Museum Dorestad met topstukken uit het Vlaamse Museum Van Bogaert-Wauters werd op 5 juni geopend. 'Viking' Erik de Quick overhandigde de sleutel van de expositieruimte aan burgemeester Guus Swillens en Luit van der Tuuk.
(6-05-'11)


houten kop uit de
volksverhuizingstijd
opgebaggerd uit de Schelde

wethouder Jan Burger
graaft een voorwerp op
in de archeologiekelder
Op zaterdag 5 maart werd de herinrichting van Museum Dorestad in het kader van het project 'Van Collectie naar Connectie' geopend door mevrouw Anneke Raven, gedeputeerde van cultuur van de provincie Utrecht.
(9-03-'11)

(foto's 't Groentje)


Op zaterdag 2 oktober werd Lisette le Blanc terecht in het zonnetje gezet omdat ze 25 jaar conservator en directeur is van Museum Dorestad en zich altijd met hart en ziel voor het museum heeft ingezet.
(6-10-'10)

(foto's Yolanda van den Berg)blootleggen van een skelet

Deze zomer begon het archeologische onderzoek in het noordelijke plangebied 'De Geer II'. Daar wordt momenteel een grafveld onderzocht waar vele skeletten worden opgegraven om nader onderzocht te worden. Bovendien zijn er nederzettingsresten en sporen van ambachtelijke productie, zoals barnsteenbewerking, gevonden.
(15-09-'10)Deze website is uitgebreid met uitvoerige informatie over het noordelijke havengebied van Dorestad dat tussen 1971 en 1975 ten oosten van de Hoogstraat werd opgegraven. In zes pagina's wordt de opbouw van de haven uit de doeken gedaan. Te beginnen met een overzicht van het noordelijke havengebied .
(21-08-'10)

maquette van een Karolingisch pakhuis in de beddingzone
vernieuwde
webpagina

Expositie: Van Fruitveiling tot Veilingpark tot 29 augustus 2010 in Museum Dorestad met foto's van Winfried Leeman en enkele objecten van de opgraving op het veilingterrein in Wijk bij Duurstede.


bracteaat van het
veilingterrein

Evenement Dorestad Wereldstad op 26 en 27 juni.
(27-06-'10)

sfeerfoto's van het evenement in Wijk bij Duurstede


Met een ferme druk op de muisknop heeft de Wijkse wethouder Jan van der Laag van cultuur deze website Dorestad onthuld officieel in gebruik gesteld. Dat deed hij op 23 juni in Museum Dorestad.
(26-06-'10)

de webmaster, de wethouder en de toehoorders
(foto's Machiel de Vos)

Begin van de pagina

Startpagina